Σέρρες: Ένα νεκρό παιδί από την έκρηξη σε λεβητοστάσιο

Μια έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στις Σέρρες προκάλεσε τον τραυματισμό τριών παιδιών εκ των οποίων το ένα κατέληξε.

Σέρρες: Ένα νεκρό παιδί από την έκρηξη σε λεβητοστάσιο

Ένα παιδί βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Δευτέρας και τουλάχιστον άλλα δύο τραυματίστηκαν, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε στον χώρο του λεβητοστασίου, όπου γίνονταν εργασίες για την εγκατάσταση γεωθερμίας. Η έκρηξη έγινε μικρό χρονικό διάστημα από την στιγμή που τα συνεργεία είχαν αποχωρήσει.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα του διαλείμματος από άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους. Τα παιδιά χτυπήθηκαν από πόρτα που εκσφενδονίστηκε σε απόσταση σαράντα μέτρων στην αυλή του σχολείου.

Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες έσπευσαν αμέσως πυροσβεστική, αστυνομία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σερρών Γιάννης Δεσποτίδης, καθώς η ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων, αλλά και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων ανήκει στους δήμους, αλλά και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννης Καραβασίλης.

Στο σημείο μετέβησαν και γονείς μαθητών, που είναι τρομοκρατημένοι.

Πηγή: Skai.gr