Πούτιν: «Η Ευρώπη θα παγώσει σαν την... ουρά του λύκου!»

O Bλάντιμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι δεν μπορεί να αποκόψει τις ενεργειακές προμήθειες αν επιβληθούν πλαφόν τιμής.

Πούτιν: «Η Ευρώπη θα παγώσει σαν την... ουρά του λύκου!»

Αφότου διέταξε στις 24 Φεβρουαρίου τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν λέει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν έναν οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας με τις πιο αυστηρές κυρώσεις στη σύγχρονη ιστορία, προειδοποιώντας πως οι Δυτικοί θα αντιμετωπίσουν ενεργειακή κρίση.

Τον Σεπτέμβριο ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι δεν μπορεί να αποκόψει τις ενεργειακές προμήθειες αν επιβληθούν πλαφόν τιμής, λέγοντας ότι η Ευρώπη θα «παγώσει σαν την ουρά του λύκου», όπως λέει ένα γνωστό ρωσικό παραμύθι.

Η Ρωσία μπορεί να έχει πρόσβαση σε αρκετά δεξαμενόπλοια προκειμένου να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου της πέρα από την εμβέλεια ενός νέου πλαφόν τιμής της G7, δήλωσαν παράγοντες της βιομηχανίας και αξιωματούχος των ΗΠΑ στο Reuters τον Οκτώβριο, υπογραμμίζοντας τα όρια του πιο φιλόδοξου σχεδίου μέχρι σήμερα να περικοπούν τα έσοδα της Μόσχας σε περίοδο πολέμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ