Δέχτηκε επίθεση στη Λεωφόρο Κηφισίας ο δημοσιογράφος Στρατάκης

Επίθεση από άγνωστο δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιάννης Στρατάκης στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Δέχτηκε επίθεση στη Λεωφόρο Κηφισίας ο δημοσιογράφος Στρατάκης

Επίθεση από άγνωστο δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιάννης Στρατάκης. Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε κατά τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Δικυκλιστής ακολούθησε το όχημα του δημοσιογράφου και εξαπέλυσε ύβρεις για τον πολιτικό και επαγγελματικό του χώρο. Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσαν οι συνάδελφοί του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Τι συνέβη

Αναλυτικότερα, όταν σταμάτησαν σε φανάρι, ο δικυκλιστής άφησε το μηχανάκι του και ξεκίνησε να χτυπά τα τζάμια του αυτοκινήτου του Γιάννη Στρατάκη, εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές, όπως «θα πεθάνετε αλήτες». Στη συνέχεια, ο δικυκλιστής έσπασε το τζάμι του συνοδηγού, τραυματίζοντας – ευτυχώς ελαφρά – τον Γιάννη Στρατάκη στο χέρι και έφυγε από το σημείο με ταχύτητα.

Οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους: «Οι απόπειρες εκφοβισμού και οι απειλές προς εργαζόμενους του σταθμού δεν είναι κάτι καινοφανές. Πολύ συχνά γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων με υβριστικό ή και ξεκάθαρα απειλητικό περιεχόμενο. Συνιστά όμως μείζονα ποιοτική αναβάθμιση της απειλής το ότι κάποιοι θεωρούν πως υφίσταται πρόσφορο έδαφος για να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις.

Ως 105,5 Στο Κόκκινο, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως θα πράξουμε ό,τι είναι εφικτό για να προστατεύσουμε, όχι μόνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων, αλλά και τη δυνατότητά τους να εκφέρουν ελεύθερα την άποψή τους από τις συχνότητες του σταθμού. Το αυτό ακριβώς απαιτούμε και από την οργανωμένη Πολιτεία».

Πηγή: in.gr