Κακοκαιρία «Άριελ»: Πάνω από 140 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική στην Κεντρική Μακεδονία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε ύφεση στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας

Κακοκαιρία «Άριελ»: Πάνω από 140 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική στην Κεντρική Μακεδονία

Συνολικά 146 κλήσεις έλαβε μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κεντρική Μακεδονία για περιστατικά που συνδέονται με την κακοκαιρία «Άριελ».

Απ' αυτές οι 104 αφορούσαν την Πιερία, όπου η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ συνεργεία της Πυροσβεστικής επενέβησαν σε εκατό περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων. Τα υπόλοιπα τέσσερα περιστατικά στον ίδιο νομό συνδέονταν με μεταφορές ατόμων από εγκλωβισμένα αυτοκίνητα σε ασφαλή σημεία.

Στο νομό Θεσσαλονίκης η Πυροσβεστική έλαβε 33 κλήσεις, εκ των οποίων μία για άντληση υδάτων, 24 για κοπές δέντρων και οκτώ για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Πέντε κλήσεις έγιναν στην Ημαθία και αφορούσαν όλες αντλήσεις υδάτων, μία στις Σέρρες για τον ίδιο λόγο και τρεις στο νομό Χαλκιδικής (εκ των οποίων δύο για κοπές δέντρων και μία για άντληση υδάτων).

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε ύφεση στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πλημμύρες, κατoλισθήσεις και πτώση κορμών το σκηνικό στη Βόρεια Ελλάδα

Πολλά προβλήματα έφεραν η έντονη βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι που συνοδεύουν την κακοκαιρία Άριελ η οποία από χθες Τετάρτη (30/11), σαρώνει ολόκληρη την χώρα.

Πλημμύρες, κορμοί και κλαδιά δέντρων σε αυτοκίνητα και περιουσίες, καθώς και κατολισθήσεις, συνθέτουν το σκηνικό που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πυροσβεστική σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία δέχτηκε πάνω 140 κλήσεις για βοήθεια, ενώ το 112 έχει στείλει συνολικά πάνω από τέσσερα μηνύματα προειδοποίησης για πέντε περιοχές.

Εγκλωβισμοί οδηγών στην Πιερία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι επί ποδός και επιχειρεί σε διάφορες περιοχές. Μέχρι και αυτήν την ώρα το Συντονιστικό Κέντρο έχει δεχθεί 146 κλήσεις από κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι 100 έγιναν στην Πιερία, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και τέσσερις απομακρύνσεις ατόμων μέσα από τα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού. Οι υπόλοιπες κλήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και αφορούσαν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Πηγή: Cnn.gr