Ισλαμικό Κράτος: Νεκρός σε μάχη ο ηγέτης του ISIS, ορίστηκε ήδη ο διάδοχός του

Ο επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Iσλαμικού Kράτους, ο Ιρακινός Αμπού Χασάν αλ-Χάσμι αλ-Κουράσι έπεσε νεκρός «σε μάχη με τους απίστους» όπως ενημέρωσε με ηχητικό μήνυμα η τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Ισλαμικό Κράτος: Νεκρός σε μάχη ο ηγέτης του ISIS, ορίστηκε ήδη ο διάδοχός του

Ο Αμπού Χασάν αλ-Χάσμι αλ-Κουράσι από το Ιράκ είχε αναλάβει τα «ινία» της τζιχαντιστικής οργάνωσης πριν από μόλις οκτώ μήνες και είχε λάβει το χρίσμα του χαλίφη της οργάνωσης. Ο Αμπού Χασάν αλ-Χάσμι αλ-Κουράσι είχε γεννηθεί στο Ιράκ και φαίνεται πως συμμετείχε ενεργά το τελευταίο διάστημα σε μάχες.

Ο εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης στο ηχητικό που δόθηκε στην δημοσιότητα ενημέρωσε πως έχει ήδη οριστεί και ο επόμενος επικεφαλής. Αυτός είναι ο Αμπού αλ-Χουσεΐν αλ-Χουσεϊνί αλ-Κουράσι.

Το Κουράσι στο τέλος του ονόματος των τριών τελευταίων ηγετών του ISIS είναι δηλωτικό της υποτιθέμενης καταγωγής τους και αφορά στην φυλή Κουράσι από την οποία φέρεται να κατάγεται και ο ίδιος ο Μωάμεθ.

Το Ισλαμικό Κράτος μετά την ραγδαία του άνοδο το 2014 και την σαρωτική ήττα που υπέστη στα συριακά εδάφη το 2017, χάνει συστηματικά ηγέτες στα πεδία των μαχών, κυρίως στην περιοχή του Ιντλίμπ στην Βόρεια Συρία. Το 2019 ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε στα συγκεκριμένα εδάφη όπως και ο Αμπού Ιμπραχήμ αλ-Κουράσι πριν από μερικούς μήνες.

cnn.gr