Νίκος Δένδιας: Στην Πολωνία αύριο για τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΟΑΣΕ

Στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, ο κ. Δένδιας αναμένεται να έχει διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν, της Αρμενίας, του Τατζικιστάν και του Αζερμπαϊτζάν.

Νίκος Δένδιας: Στην Πολωνία αύριο για τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΟΑΣΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Λοτζ της Πολωνίας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που διεξάγεται εκεί αύριο, 1 Δεκεμβρίου.

Στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, ο κ. Δένδιας αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν, της Αρμενίας, του Τατζικιστάν και του Αζερμπαϊτζάν.

Στις ανωτέρω διμερείς συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, εκτός από θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, αναμένεται να συζητηθούν και ζητήματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή, οι εξελίξεις στην Κεντρική Ασία, στον Καύκασο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε βρεθεί τις περασμένες μέρες στο Βουκουρέστι, για να πάρει μέρος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Πηγή: kathimerini.gr