Ουκρανία: Φεύγουν οι ασθενείς από τα νοσοκομεία της Χερσώνας

Λόγω των ρωσικών επιθέσεων, Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Χερσώνας εκκενώνουν τους θαλάμους.

Ουκρανία: Φεύγουν οι ασθενείς από τα νοσοκομεία της Χερσώνας

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Χερσώνας εκκενώνουν τους θαλάμους λόγω των «συνεχών» ρωσικών πληγμάτων στην πόλη αυτή του νότου της Ουκρανίας, από την οποία οι δυνάμεις της Μόσχας αποχώρησαν πριν από δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης.

«Λόγω των συνεχών ρωσικών βομβαρδισμών, απομακρύνουμε τους ασθενείς από τα νοσοκομεία της Χερσώνας», δήλωσε στο Telegram o Γιάροσλαβ Γιανουσέβιτς, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Χερσώνας.

Την ίδια ώρα, ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ρωσικές επιθέσεις.
«Περιμένουμε μια αύξηση της μετακίνησης του πληθυσμού μέσα στους επόμενους λίγους μήνες. Ήδη βλέπουμε στο Κίεβο ότι η πόλη αδειάζει», δήλωσε η Βιολέν ντε Ροζιέ, αξιωματούχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRD) σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω βιντεοσύνδεσης από την ουκρανική πρωτεύουσα. Ο οργανισμός βλέπει επίσης μια αυξημένη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας.

To Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) ανακοίνωσε ότι το μισό Κίεβο παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ότι η πίεση του νερού ήταν πολύ χαμηλή για να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο ύδρευσης όσοι κατοικούν σε ψηλότερους ορόφους. Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλες περιφέρειες, δήλωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ωστόσο, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες UNHCR ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει αύξηση στον αριθμό των προσφύγων που φεύγουν από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, 4,7 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία για τις γειτονικές χώρες έως τώρα.

Πηγή: kathimerini.gr