Δίκη για το Μάτι: «Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός» κατέθεσε η πρώτη μάρτυρας

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018 περιέγραψε σήμερα η πρώτη μάρτυρας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Δίκη για το Μάτι: «Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός» κατέθεσε η πρώτη μάρτυρας

«Δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι άνθρωποι για το πότε πέρασε η φωτιά στη Μαραθώνος. Ο αδερφός μου ίσως να είχε σωθεί», είπε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας, δικηγόρος, Σοφία – Αγγελική Χαμηλοθώρη, η οποία έχασε τον αδελφό της, ενώ βίωσε και την τραγωδία της Βαρβάρας Φύτρου στο Λιμάνι της Ραφήνας τη στιγμή που έμαθε για τον θάνατο της κόρης της, ήταν κατηγορηματική: «Αν είχε διαταχθεί έγκαιρα εκκένωση θα είχε σωθεί κόσμος».

Όπως κατέθεσε ο αδελφός της «πήγε σε αυτή τη διαδρομή γιατί του υποδείχθηκε να πάει. Δεν υπήρχε απολύτως καμία ενημέρωση για το που ήταν η φωτιά… Δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι άνθρωποι για το πότε πέρασε η φωτιά στη Μαραθώνος. Ο αδερφός μου ίσως να είχε σωθεί. Ποιος ξέρει; Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός…. Θα μπορούσαν να του είχαν πει να πάνε στο λιμάνι αλλά σε όλους έλεγαν να πάνε στο Κόκκινο Λιμανάκι».

Η μάρτυρας, η οποία παρίσταται ως πολιτική αγωγή στη δίκη, τόνισε ότι «κανείς δεν ενημέρωσε, από το ραδιόφωνο , από τα ΜΜΕ πως πρέπει να κινηθούν… Στο Μάτι φάνηκε ότι υπήρχε τεράστια συγκέντρωση αυτοκινήτων .Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν τι συμβαίνει εκεί και πήγαιναν προς τα εκεί . Όλους τους έστειλαν από μέσα».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο αδελφός της ήταν η κοπέλα του στις 18.33 στην οποία έστειλε μια φωτογραφία που ήταν εγκλωβισμένος στην οδό Δημοκρατίας ,ενώ νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον πατέρα του και του είχε πει «έμπλεξα με τη φωτιά».

«Διαπίστωσα ότι υπήρχαν έντονοι καπνοί. Δεν φαινόταν κανένα πτητικό η εναέριο μέσο προσπάθησα να επικοινωνήσω με το σύζυγό μου να ρωτήσω τι γίνεται» τόνισε σε άλλο σημείο της κατάθεσή της η μάρτυρας προσθέτοντας, πως άρχισαν να τη ζώνουν τα φίδια και πήγε με το σύζυγό της στο λιμάνι της Ραφήνας και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με αδελφό της. «Μείναμε πολλές ώρες στο λιμάνι. Όσο περνούσε η ώρα και δεν επικοινωνούσε αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί. Είμαστε στο λιμενικό μαζί με την κυρία Φύτρου που εκείνη τη ώρα πληροφορήθηκε το θάνατο της κόρης της».

Πηγή: Cnn.gr