Καρκινοπαθείς: Ουρές ντροπής - Από το χάραμα για μία χημειοθεραπεία
Στο παράρτημα του Λαϊκού Νοσοκομείου στη Σεβαστουπόλεως, όπου γίνονται οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών, επικρατούν κάθε πρωί απίστευτες εικόνες.
Ο Σπύρος Φρεμεντίνης βρέθηκε με την κάμερα του Open Beyond TV νωρίς το πρωί στο σημείο. Όπως περιγράφει, κάθε πρωί συμβαίνει το εξής: από τις 5 και τέταρτο σχηματίζονται ουρές με κόσμο να περιμένει έως τις 7 το πρωί όταν θα ανοίξει τις πόρτες του το παράρτημα του Λαϊκού.
Αυτό που λέει ο κόσμος είναι πως ενώ μέσα τους περιμένει μια καλή υποδοχή, δηλαδή οι γιατροί, το προσωπικό είναι εξαιρετικοί και κάνουν ότι μπορούν για να τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους, εντούτοις δεν υπάρχει οργάνωση ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπαίνουν με μια σειρά, σε καθορισμένο ραντεβού. Με αποτέλεσμα, να ξεκινούνε από το σπίτι τους πολύ νωρίτερα.
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
Μάλιστα, ο κόσμος μόνος του κατάφερε να βρει ένα σύστημα. Έφτιαξαν μόνοι τους χαρτάκια προκειμένου να υπάρχει σειρά προτεραιότητας. «Τι να κάνουμε; Για να μην σκοτωθούμε μεταξύ μας, έχουμε τη σειρά μας, για να ξέρουμε πώς θα μπούμε μέσα με μια σειρά προτεραιότητας γιατί ερχόμαστε από τις 4:00, 4:30, 5:00», λέει στην κάμερα του Open Beyond TV μια κυρία. Η ίδια σημειώνει πως το προσωπικό είναι πολύ καλό, αλλά το θέμα είναι πως ο κόσμος είναι αρκετός.
Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι είναι άρρωστοι, ακόμα και με βροχή, κρύο, χιόνι πηγαίνουν από τόσο νωρίς στο νοσοκομείο και κάθονται έξω.«Τώρα θα κάνει και κρύο αυτή την εβδομάδα. Τι θα γίνει; Θα καθόμαστε εδώ έξω; Εδώ είμαστε όλοι άρρωστοι, χειρουργημένοι. Εγώ έχω κάνει χειρουργείο, μου λείπει ένα νεφρό, θα είμαι εδώ μέσα στο κρύο; Κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό από την διοίκηση. Σε 15 μέρες εγώ θα ξαναέρθω. Δεν πρέπει να ξέρω αν θα βρω κρεβάτι; Να είναι προγραμματισμένο; Να μη περιμένω πότε θα φύγει κάποιος ασθενής που ήρθε πριν από μένα, για να μπω εγώ μετά», λέει ένας κύριος.
Στην ουρά βρίσκεται και ένας 85χρονος, από τις 6 παρά 20. «Μη χειρότερα είναι, αν δεν ερχόταν η κυρία να μας φέρει 5 νούμερα να μπαίνουμε μέσα, θα γινόταν σκοτωμός», λέει ο ηλικιωμένος. «Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους», τονίζει ο δημοσιογράφος.
Πηγή: ethnos.gr