Χαλκιδική: Ένοχος για βιασμό της 14χρονης κόρης του

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια έναν 61χρονο, που κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη του το 2009. Η παθούσα ξέσπασε σε λυγμούς στην αίθουσα.

Χαλκιδική: Ένοχος για βιασμό της 14χρονης κόρης του

Συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σ’ έναν πατέρα για τη σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης κόρης του, το 2009, στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, κρίθηκε ένοχος για βιασμό και για κατάχρηση σε ασέλγεια, ενώ απαλλάχθηκε για ασέλγεια μεταξύ συγγενών, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα έχει παραγραφεί.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ αποφάσισε την εξαγορά της ποινής προς 5 ευρώ ανά μέρα.

Ο 61χρονος (σήμερα) κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι η κόρη ψεύδεται. Ανέφερε ότι την πίεζε γιατί δεν διάβαζε και ήθελε να φύγει από το σπίτι και να τον εκδικηθεί. Σ’ αυτό συνέβαλε και ο χωρισμός με την πρώην σύζυγό του και μητέρα της μικρής, όπως είπε.

Όταν ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου, η παθούσα ξέσπασε σε λυγμούς και κατέρρευσε. Υποβασταζόμενη οδηγήθηκε εκτός της δικαστικής αίθουσας από συγγενείς της.

Στην κατάθεσή της περιέγραψε μια τραυματική εμπειρία για την ίδια που κρίθηκε αληθινή από τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους.

Σε πρώτο βαθμό ο πατέρας είχε καταδικαστεί από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Πηγή: news247.gr