ΑΕΚ BC: Επίσκεψη στη Δομή Ανηλίκων Προσφύγων

Η ΑΕΚ στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το «Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων - ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» διευρύνει τις δράσεις της, με αντιπροσωπεία που πρόκειται να επισκεφθεί τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων την Τρίτη (15/11).

ΑΕΚ BC: Επίσκεψη στη Δομή Ανηλίκων Προσφύγων

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, αντιπροσωπεία της «Βασίλισσας», πρόκειται να επισκεφθεί τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων της ΑΜΚΕ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ», στον Ασπρόπυργο. Την «Ένωση» θα υποδεχτούν στη Δομή ο Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ», Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, και ο Γενικός Διευθυντής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης.

Πιο αναλυτικά, αθλητές, προπονητές και στελέχη της ΑΕK ΒC, με τη συνοδεία Χορηγών του Οργανισμού ΑΕΚ BC, θα δώσουν χαρά στα παιδιά της Δομής, στο πνεύμα και των Άγιων Ημερών, που έρχονται. Η εκκίνηση του Προγράμματος έχει προγραμματιστεί για τις 10:30, στο χώρο της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων, όπου η ΑΕΚ BC και οι Χορηγοί θα προσφέρουν πλούσια δώρα και αναγκαία αγαθά στα παιδιά, αλλά και εκπλήξεις, που θα αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα. Στις 11:30, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου «Γεώργιος Τσόκας», οι αθλητές της ΑΕΚ θα επιδοθούν σε μαθήματα ασκήσεως βελτίωσης στα παιδιά, θα τους μιλήσουν για την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητος και θα υπογράψουν αυτόγραφα.

Η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων», αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, λειτουργεί Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην περιοχή Ασπροπύργου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της Εκκλησίας της Ελλάδος ΔΟΜΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ” (Κωδικός MIS: 5164428) το οποίο χρηματοδοτείται από Τ.Π.Α του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Στη Δομή Φ.Α.Α. του Φορέα προσφέρονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της προστασίας των ανήλικων ατόμων, από τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες (στέγη, φαγητό κλπ) μέχρι την προετοιμασία για την αυτονόμηση και την κοινωνική ένταξη. Οι βασικές κατευθύνσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών αναφέρονται στην ασφάλεια και προστασία της ανηλικότητας, την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, την ωρίμανση ώστε να είναι σε θέση να ασκεί συνειδητά τα δικαιώματά του και τελικά, τη χειραφέτησή του.

Από τις αρχές του 2020, η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» λειτουργεί 5 δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Έργου «Δημιουργία και λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της Εκκλησίας της Ελλάδος» με χρηματοδότηση αρχικά από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και από τον Φεβρουάριο 2022 από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε αυτές φιλοξενούνται περίπου 200 παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών, ο αριθμός των οποίων στο άμεσο μέλλον πρόκειται να αυξηθεί με τη λειτουργία νέων δομών φιλοξενίας.

Εκτός από τη στέγη και την παροχή των αναγκαίων, με τη βοήθεια περίπου 125 έμπειρων επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων, τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε – πολύτιμη - ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη και σε ιατρική φροντίδα, ενώ λαμβάνουν τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές βάσεις και ευκαιρίες, που θα τους επιτρέψουν να εκπληρώσουν τα όνειρα τους στο μέλλον».