Απεργία: Χωρίς δακτύλιο την Τετάρτη η Αθήνα

Οι οδηγοί θα μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμό αύριο με τα οχήματά τους στο κέντρο της πρωτεύουσας.  

Απεργία: Χωρίς δακτύλιο την Τετάρτη η Αθήνα

Αίρεται για αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας λόγω της γενικής απεργίας και των εξαγγελθεισών στάσεων εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Έτσι, οι οδηγοί θα μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμό αύριο με τα οχήματά τους στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η ανακοίνωση της Τροχαίας:

«Λόγω των εξαγγελθεισών, για αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Αυτή την ώρα, το μεσημέρι δηλαδή της Τρίτης, εκδικάζεται η προσφυγή της ΣΤΑΣΥ και του ΟΣΥ να κριθεί παράνομη για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη απεργία της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και ΕΚΑ.

Προς το παρόν, με βάση τις ανακοινώσεις των συνδικάτων των εργαζομένων, για αύριο ισχύουν τα εξής:

Μεταξύ 9 το πρωί και 5 το απόγευμα θα κινηθεί ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ-γραμμή 1)

Στο Μετρό (γραμμές 2,3) η κυκλοφορία των συρμών θα διεξάγεται μεταξύ 9.30 το πρωί και 15:30

Τα λεωφορεία (ΟΑΣΑ) θα κυκλοφορήσουν μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ.

Τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο, σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ.

Το τραμ θα λειτουργήσει μεταξύ 8 το πρωί και 10 το βράδυ.

Χωρίς ταξί θα παραμείνουν οι δρόμοι της Αθήνας, καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Στάση εργασίας στον σιδηρόδρομο

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία και δεν θα λειτουργήσουν τα εμπορικά λιμάνια στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Στην απεργία συμμετέχουν η ΠΝΟ και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ). Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δύο προβλήτες της Cosco καθώς στην απεργία συμμετέχει το σωματείο των λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ.

Στην απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και σωματεία σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 17:00 το απόγευμα.

Ακυρώσεις και αλλαγές σε πτήσεις

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 λόγω της εξάωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Συνολικά, θα υπάρξουν ακυρώσεις 50 πτήσεων καθώς και τροποποιήσεις 42 πτήσεων, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού δικτύου τους.

Η AEGEAN και η Olympic Air θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να προωθήσουν τους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων στις πτήσεις των δικτύων τους, τις επόμενες ημέρες.

πηγή: kathimerini.gr