Κακοκαιρία «Eva»: Μήνυμα 112 στην Αττική - Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Μήνυμα του 112 εστάλη λίγο πριν  στην Αττική για την κακοκαιρία «Eva». Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ., ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κακοκαιρία «Eva»: Μήνυμα 112 στην Αττική - Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Μήνυμα του 112 εστάλη λίγο πριν στην Αττική για την κακοκαιρία «Eva», την ίδια ώρα που τα επικίνδυνα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα, με μεγάλα ύψη βροχής, ισχυρές καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ήδη επιτίθενται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά, προβλήματα που τυχόν έχουν προκληθεί.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει το Λεκανοπέδιο μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και σε κατοίκους της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έδωσε σήμα «κόκκινου συναγερμού» στην ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΜΥ εξέδωσε επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου/Meteo μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων μήκους 900 χλμ βρίσκεται στα ανοικτά του Ιονίου, προσεγγίζοντας τα Ιόνια νησιά και τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για τη «γραμμή λαίλαπας», όπως αναφέρεται στην μετεωρολογία σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. «Το πολύ νερό αναμένεται σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο σήμερα» σημείωσε και πρόσθεσε πως το σύστημα κινείται ανατολικότερα και από το βράδυ θα πλήξει και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Διευρυμένη σύσκεψη για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης της κακοκαιρίας ΕVA, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (5/11) στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και με την παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τις Αστυνομικές Αρχές να τεθούν, από τις επόμενες ώρες, σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και να αντιμετωπιστούν τα όποια τυχόν προβλήματα ανακύψουν.

Για το σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα της Επικράτειας, ευρισκόμενα σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

naftemporiki.gr, cnn.gr