Επιστήμονες ανακαλύπτουν τεράστια “εξωγαλαξιακή κατασκευή“ σε κρυφή περιοχή του διαστήματος

Πρόκειται για μια μυστηριώδη περιοχή του διαστήματος

Επιστήμονες ανακαλύπτουν τεράστια “εξωγαλαξιακή κατασκευή“ σε κρυφή περιοχή του διαστήματος

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια τεράστια "εξωγαλαξιακή κατασκευή" κρυμμένη πίσω από τον Γαλαξία μας σε μια μυστηριώδη περιοχή του ουρανού που είναι γνωστή ως "ζώνη αποφυγής" επειδή καλύπτεται από την αδιαφανή διόγκωση του δικού μας γαλαξία, σύμφωνα με μια νέα προδημοσιευμένη μελέτη.

Η ανακάλυψη της δομής, η οποία φαίνεται να είναι ένα μεγάλο σμήνος γαλαξιών, βοηθά να γεμίσει αυτό το σκιερό τμήμα του κοσμικού μας χάρτη, το οποίο μπορεί κάλλιστα να φέρει την ένδειξη "εδώ υπάρχουν διαστημικοί δράκοι", επειδή είναι τόσο ασαφές τι υπάρχει εκεί.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν χρησιμοποιήσει μια ποικιλία διαφορετικού εξοπλισμού για να εξετάσουν τη ζώνη αποφυγής μέσα από διαφορετικά μήκη κύματος. Αυτό έχει προσφέρει μεγάλες προόδους στην εξερεύνηση της περιοχής - αλλά ακόμα μεγάλο μέρος της παραμένει μυστήριο.

Αυτές οι ενδείξεις είχαν οδηγήσει τους επιστήμονες να υποψιαστούν ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο είδος δομής που κρύβεται στη ζώνη. Τώρα όμως οι επιστήμονες κατάφεραν να το επιβεβαιώσουν, χρησιμοποιώντας την έρευνα VVV.

Αυτή η έρευνα είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί υπέρυθρα μήκη κύματος για να σαρώσει το διόγκωμα. Ενώ το ορατό φως αποκλείεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον γαλαξία μας, οι υπέρυθρες εκπομπές μπορούν να περάσουν, και οι επιστήμονες είναι τώρα σε θέση να το εξετάσουν με αναπτυγμένο εξοπλισμό. Ήταν σε θέση να δουν μια σειρά από διαφορετικά αντικείμενα που φαίνεται να είναι γαλαξίες, τα οποία μαζί πιθανόν να ανήκουν στην εξωγαλαξιακή δομή που ανακάλυψαν οι επιστήμονες.

Συνολικά μπορεί να υπάρχουν τουλάχιστον 58 γαλαξίες που αποτελούν τη δομή, λένε οι επιστήμονες. Περαιτέρω εργασίες θα μπορούσαν να αποκαλύψουν ακόμη περισσότερους από αυτούς, καθώς και να δώσουν καλύτερες πληροφορίες για το μέγεθός τους.

Τα ευρήματα αναφέρονται σε μια νέα δημοσίευση με τίτλο "Unveiling a new extragalactic structure hidden by the Milky Way", η οποία δημοσιεύεται στον διακομιστή προεκτύπωσης Arxiv και έχει υποβληθεί στο περιοδικό Astronomy & Astrophysics.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα αστρονομικά νέα.

unboxholics.com