Twitter: Απολύει κόσμο ο Έλον Μασκ

Οι υπάλληλοι του Twitter δεν φαίνεται να είναι και πολύ χαρούμενοι με το νέο τους αφεντικό, το οποίο δείχνει στους μισούς από αυτούς την πόρτα της εξόδου. 

Twitter: Απολύει κόσμο ο Έλον Μασκ

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στο Twitter Inc ή το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter θα ενημερώσει το προσωπικό που επηρεάζεται την Παρασκευή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Tο Bloomberg ανέφερε επίσης ότι ο Μασκ σκοπεύει να ανατρέψει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρείας, που επιτρέπει την τηλεργασία και θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να εργάζονται από το γραφείο, αν και θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Ο Μασκ, σε ένα tweet, είχε διαψεύσει μια αναφορά των New York Times που έλεγε ότι σχεδίαζε να απολύσει υπαλλήλους του Twitter πριν από την 1η Νοεμβρίου. Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Το Reuters είχε αναφέρει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενο πηγές, ότι ο Μασκ σχεδιάζει να περικόψει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού του Twitter ως μέρος του πρώτου γύρου απολύσεων.

Πηγή: kathimerini.gr