Γερμανία: Με «όπλο» τους... δεινόσαυρους η νέα διαμαρτυρία ακτιβιστών για το Κλίμα

«Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν τις τεράστιες κλιματικές αλλαγές. Το ίδιο απειλεί και εμάς». 

Γερμανία: Με «όπλο» τους... δεινόσαυρους η νέα διαμαρτυρία ακτιβιστών για το Κλίμα

Σε έκθεση δεινοσαύρων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε η νέα διαμαρτυρία ακτιβιστών για το Κλίμα.

Οι δύο ακτιβίστριες κόλλησαν στα κιγκλιδώματα γύρω από τον σκελετό ενός δεινοσαύρου που έζησε πριν από εκατομμύρια χρόνια, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Κι αν η κυβέρνηση χάσει τον έλεγχο;»

«Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν τις τεράστιες κλιματικές αλλαγές. Το ίδιο απειλεί και εμάς», είπε η Κάρις Κονέλ, μία από τις διαδηλώτριες, ηλικίας 34 ετών.

Η οργάνωση Last Generation, η οποία βρισκόταν πίσω από τη διαμαρτυρία, ανέφερε ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει αμέσως τις εκπομπές για να σταματήσει τη μαζική εξαφάνιση των ειδών και κάλεσε το Βερολίνο να επιβάλει όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει στόχους μείωσης του CO2 ώστε η χώρα να φτάσει στην ουδετερότητα άνθρακα έως το 2045, αλλά δεν έχει θέσει όρια ταχύτητας στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε για 20 λεπτά μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Η απελευθέρωση των γυναικών από τις κουπαστές χρειάστηκε άλλα 40 λεπτά.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε ποινική δίωξη για καταπάτηση και πρόκληση υλικών ζημιών.

Πηγή: Cnn.gr