Αύξηση καταλυμάτων στην πλατφόρμα Airbnb

Aύξηση κατά 25% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021, σε 12.000 συνολικά.

Αύξηση καταλυμάτων στην πλατφόρμα Airbnb

Επιβεβαιώνεται συνεχώς η επιστροφή αρκετών ιδιοκτητών στην εκμετάλλευση των ακινή-των τους μέσω της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο κέντρο της Αθήνας. Οπως προκύπτει, ο αριθμός των καταλυμάτων βραχυχρόνιας ενοικίασης που βρίσκονται στην ψηφιακή πλατφόρμα της Airbnb εμφανίζει αύξηση κατά 25% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021, σε 12.000 συνολικά. Σε έρευνά της η εταιρεία μάρκετινγκ Tourix αναφέρει ότι οι τρεις δημοφιλέστερες περιοχές είναι η Πλάκα, ο Νέος Κόσμος και το Κουκάκι (με βάση τον αριθμό των καταλυμάτων), ενώ η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σημειώνει αύξηση κατά 9% σε σχέση με το τέλος του 2021, σε 95 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι το 76% των οικοδεσποτών διαχειρίζεται πάνω από ένα κατάλυμα στην πλατφόρμα, με τα επιπλέον καταλύματα να είναι είτε στην περιοχή της Αθήνας είτε αλλού.

Παράταση για τους Πίνακες Προσωπικού ζητάει η ΕΣΕΕ

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής του έντυπου Ε4 με τους Πίνακες Προσωπικού έως το τέλος του έτους και τη μετάθεση της έναρξης απογραφής την 1η Ιανουαρίου 2023 ζητάει η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Η ΕΣΕΕ χαρακτηρίζει αυτές τις αλλαγές επιβεβλημένες, με δεδομένο ότι χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας δεν διαθέτουν εσωτερικό λογιστήριο. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο αίτημα έχουν υποβάλει με κοινή επιστολή τους οι λογιστικοί σύλλογοι της χώρας.

Επεκτείνονται σε 28 δήμους οι «Νταντάδες της γειτονιάς»

Ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr, μπορούν να εγγραφούν στο μητρώο επιμελητών όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», το οποίο με απόφαση της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας Μαρίας Συρεγγέλα επεκτείνεται σε άλλους 28 δήμους. Αίτηση έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, μπορούν να αποδείξουν πως έχουν γνώσεις κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.

Κάθε Τετάρτη η νέα λίστα για το «καλάθι»

Με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και όσπρια, αλλά χωρίς αναψυκτικά και εμφιαλωμένο νερό είναι τελικά το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο θα περιλαμβάνει συνολικά 51 προϊόντα. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Ανάπτυξης και θα εκδοθεί μόλις δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωμένες να στέλνουν στο υπουργείο τη λίστα με τα προϊόντα που επιλέγουν σε εβδομαδιαία βάση και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη έως τις 9 π.μ.

«Εκρηξη» πτωχεύσεων αναμένει η Allianz

Επειτα από δύο χρόνια πτώσης, η Allianz αναμένει επιτάχυνση των χρεοκοπιών επιχειρήσεων παγκοσμίως λόγω της ενεργειακής κρίσης, του σοκ των επιτοκίων και της ύφεσης. Η αύξηση, όπως εκτιμά, θα διαμορφωθεί στο 10% το 2022 και στο 19% το 2023. Στην Ευρώπη, ο οίκος αναμένει ότι το 2023 οι πτωχεύσεις θα ξεπεράσουν τις 53.000 περιπτώσεις στη Γαλλία (+29% ετησίως), τις 27.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο (+10%), τις 17.000 στη Γερμανία (+17%) και τις 10.900 στην Ιταλία (+36%). Στην Ασία, η Κίνα αναμένεται να καταγράψει 15% περισσότερες χρεοκοπίες το 2023 λόγω της χαμηλής ανάπτυξης και του περιορισμένου αντικτύπου από τη νομισματική και δημοσιονομική χαλάρωση. Στις ΗΠΑ, η Allianz εκτιμά αύξηση κατά 38% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων το επόμενο έτος, ως αποτέλεσμα των αυστηρότερων νομισματικών και χρηματοοικονομικών συνθηκών, που σημαίνει επιστροφή σε περισσότερα από 20.000 «λουκέτα» ετησίως.

Πηγή: kathimerini