Παραγουάη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους μετά την διάλυση του ρύγχους

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφονται οι στιγμές τρόμου για τους επιβάτες, καθώς το αεροπλάνο τραντάζεται και αστραπές διακρίνονται από τα παράθυρα.

Παραγουάη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους μετά την διάλυση του ρύγχους

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Παραγουάης ξεκίνησε την Πέμπτη (27/10) έρευνα σχετικά με την πτήση LA1325 της LATAM Airlines, ο κυβερνήτης της οποίας υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση αφού διαπίστωσε πως διαλυόταν το ρύγχος του αεροσκάφους εν μέσω σφοδρής καταιγίδας.

Το Airbus A320 που ανήκει στη θυγατρική της προαναφερθείσας αεροπορικής εταιρείας στην Παραγουάη (LATAM Airlines Paraguay) συνάντησε ακραίες καιρικές συνθήκες, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ πετούσε από την Ασουνσιόν με προορισμό το Σαντιάγο της Χιλής.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφονται οι στιγμές τρόμου για τους επιβάτες, καθώς το αεροπλάνο τραντάζεται και αστραπές διακρίνονται από τα παράθυρα

Το αεροπλάνο επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Παραγουάης και προσγειώθηκε με ασφάλεια, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος. Ωστόσο, οι εικόνες από το διαλυμένο ρύγχος και τις ρωγμές στο τζάμι του πιλοτηρίου σοκάρουν.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Παραγουάης (DINAC) δήλωσε ότι το αεροσκάφος βρέθηκε αντιμέτωπο με «πρωτόγνωρη καταιγίδα».

Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε ότι «οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι καλά» και ότι το Airbus A320 υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση γύρω στις 23:00 (τοπική ώρα) εξαιτίας «ακραίων καιρικών συνθηκών».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ