Άγνωστοι έσκισαν Ελληνική σημαία σε νηπειαγωγείο της Μαγνησίας αντικαθιστώντας την με ...ελαστικά!

Παραμονές της Εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» άγνωστοι εισέβαλλαν σε (άδειο) νηπιαγωγείο, της Μαγνησίας, σκίζοντας την Ελληνική σημαία του κι αντικαθιστώντας την με ...λάστιχα αυτοκινήτου!

Άγνωστοι έσκισαν Ελληνική σημαία σε νηπειαγωγείο της Μαγνησίας αντικαθιστώντας την με ...ελαστικά!

Ντροπή κι αποτροπιασμό προκάλεσε η πράξη αγνώστων στην περιοχή των Καναλίων (στην Μαγνησία), αφού κατέβασαν και έσκισαν την Ελληνική σημαία από το προαύλιο του νηπιαγωγείου της περιοχής και στον ιστό της έβαλαν… λάστιχα αυτοκινήτων!

Το συμβάν πιθανότατα έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε και το νηπιαγωγείο δεν λειτουργούσε, αφού ως την Παρασκευή το μεσημέρι, η σημαία κυμάτιζε στο προαύλιο.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (25/10), όταν εκπαιδευτικοί πήγαν στο νηπιαγωγείο, ήρθαν αντιμέτωποι με τον βανδαλισμό.

Η Ελληνική σημαία έλειπε από τον ιστό και στη θέση της υπήρχαν περασμένα το ένα πάνω στο άλλο, πέντε λάστιχα αυτοκινήτου.

Κοιτώντας πιο προσεκτικά στο προαύλιο, βρήκαν κομμάτια της σημαίας.

Εκπαιδευτικοί ανέφεραν άμεσα το περιστατικό στον Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και στην αστυνομία, ενώ το μεσημέρι ενημερώθηκε και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Πάντως άμεσα κινήθηκαν οι ενέργειες τόσο από το σχολείο όσο και από τον Δήμο για την παραγγελία νέας σημαίας προκειμένου να αναρτηθεί και πάλι στο σχολείο που προετοιμάζεται για τον εορτασμό του έπους του ’40, την ερχόμενη Παρασκευή.

«Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια και μάλιστα παραμονή της Εθνικής Επετείου, μιας ημέρας που είναι τόσο σημαντική για όλους μας», σχολίασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.