Έλον Μασκ: To μονολεκτικό tweet στα ελληνικά προκάλεσε απορία στο διαδίκτυο

Σαν τον φιλόσοφο Σωκράτη, ο δισεκατομμυριούχος CEO έβαλε «σπαζοκεφαλιά» σε εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου με το αινιγματικό tweet του

Έλον Μασκ: To μονολεκτικό tweet στα ελληνικά προκάλεσε απορία στο διαδίκτυο

«Φωτιά» έχει πάρει το Google Translate εδώ και μερικές ώρες, καθώς οι σχεδόν 110 εκατ. followers του Έλον Μασκ προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ένα αινιγματικό του tweet στα ελληνικά.

Το post αποτελείται από μία μόνο λέξη: «διαλεκτική».

Καθώς δεν συνοδεύεται από κάποια επεξήγηση, το Twitter προσπαθεί να μαντέψει τις ακριβώς έχει στο μυαλό του ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης, ο οποίος είχε βρεθεί στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι για ένα ολιγοήμερο διάλειμμα από το απαιτητικό πρόγραμμά του.

Mπορεί να αναφερόταν στη διάσημη μέθοδο του Σωκράτη, έτσι όπως αναπτύχθηκε μέσα από τους πλατωνικούς διαλόγους, μέσω της οποίας δύο ή περισσότεροι συνομιλητές έφταναν στην αλήθεια με τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων.

Κάποιοι εικάζουν ότι το post με τη λέξη «διαλεκτική» αποτελεί μία ακόμα παρέμβασή του στον πόλεμο στην Ουκρανία και μία παραίνεση προς τις δύο πλευρές να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η προηγούμενη προσπάθεια του δισεκατομμυριούχου να δώσει μια λύση στον πόλεμο με μία πρόταση που κατέθεσε μέσω του Twitter, δεν έτυχε θετικής υποδοχής στην Ουκρανία.

Μόλις μερικές ώρες μετά το αινιγματικό tweet του Μασκ, πάντως, αυτό έχει συγκεντρώσει σχεδόν 6.000 απαντήσεις και πάνω από 3.000 retweets.