ΗΠΑ: Μακελειό σε σχολείο στο Σέντ Λούις - Τρεις νεκροί συμπεριλαμβανομένου και του ένοπλου δράστη

Τρεις νεκροί μεταξύ των οποίων ο δράστης και επτά τραυματίες, είναι ο απολογισμός αιματηρού ένοπλου επεισοδίου σε σχολείο στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μακελειό σε σχολείο στο Σέντ Λούις - Τρεις νεκροί συμπεριλαμβανομένου και του ένοπλου δράστη

Οι αρχές έκαναν λόγο την είσοδο ενόπλου στο Central Visual and Performing Arts High School. Το σχολείο και η Σχολή Ιατρικής και Βιοεπιστήμης, που βρίσκεται στο ίδιο κτήριο, αποκλείστηκαν.

Δράστης είναι ένας νεαρός περίπου 20 ετών, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, δήλωσε το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Σεντ Λούις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με τον επικεφαλής Μάικ Σακ να εκφράζει φόβους για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι μαθητές έβγαιναν τρέχοντας από το σχολείο και είπαν στους αστυνομικούς ότι ο δράστης είχε ένα «μακρύκανο όπλο», πρόσθεσε ο Μάικ Σακ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυρά με τον ένοπλο και τον τραυμάτισαν θανάσιμα, συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

Τα ονόματα του ένοπλου και των δύο θυμάτων δεν έγιναν γνωστά. Πάντως, όπως έγινε μέχρι στιγμής γνωστό το ένα από τα θύματα που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών είναι γυναίκα και το άλλο έφηβη.

Οι αρχές ακόμα, δεν έχουν αποκαλύψει τη σύνδεση του δράστη με το σχολείο ή το κίνητρο για τους πυροβολισμούς, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί επίσης πώς ο ένοπλος μπόρεσε να μπει στο σχολείο.

cnn.gr