Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα και την έδιωξε η πρόεδρος

Οργή προκάλεσαν στη μητέρα του Παύλου Φύσσα οι ερωτήσεις που υπέβαλλε στον Δημήτρη Μελαχροινόπουλο, φίλο του γιου της, συνήγορος υπεράσπισης.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα και την έδιωξε η πρόεδρος

Κατά την εξέταση του μάρτυρα από την πλευρά των κατηγορουμένων, η μητέρα του μουσικού εκνευρίστηκε όταν συνήγορος υπεράσπισης ρωτούσε τον μάρτυρα για στίχους του Παύλου Φύσσα.

Καθώς είχαν προηγηθεί αντίστοιχες ερωτήσεις από την υπεράσπιση, η Μάγδα Φύσσα άρχισε να φωνάζει: «Τελικά για να καταλάβουμε. Για τους στίχους του τον σκοτώσατε; Τον μάρτυρα δικάζετε; Θα κάνετε καμία ερώτηση για την υπόθεση;».

Η πρόεδρος αμέσως ζήτησε από την κυρία Φύσσα να περάσει έξω και εκείνη όρθια αφού της απάντησε ότι «θα περάσω γιατί δεν μπορώ να τον ακούω» βγήκε από την αίθουσα.

«Ο Ρουπακιάς πήγε κατευθείαν στον Παύλο»

Εν τω μεταξύ, ως ένα οργανωμένο έγκλημα με τους συγκεντρωμένους να λειτουργούν λες και περίμεναν τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά για να του κάνουν χώρο να μαχαιρώνει τον Παύλο Φύσσα περιέγραψε νωρίτερα στην κατάθεση του στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών όσα έζησε, το βράδυ του εγκλήματος, ο φίλος του θύματος Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο οποίος δέχθηκε και ο ίδιος χτυπήματα εκείνο το βράδυ.

«Όταν βγήκαμε έξω από την καφετέρια Κοράλλι ο Ρουπακιάς ήταν αυτός που ήρθε με το τελευταίο αμάξι. Είχαν προηγηθεί δύο μοτοσυκλέτες και άλλα αυτοκίνητα. Παρατήρησα ότι κάποιος υπήρχε δίπλα του αλλά δεν μπορώ να αναγνωρίσω. Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ… Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα».

Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν .Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά» κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος, όπως ήταν φυσικό, την κρίσιμη στιγμή βρισκόταν σε κατάσταση σοκ αφού και ο ίδιος δέχθηκε επίθεση και έγινε αυτόπτης της δολοφονίας σε βάρος του φίλου του.

Απειλητικά τηλεφωνήματα

Ο μάρτυρας και μετά το έγκλημα, όπως είπε, είχε δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα για περίπου ενάμιση χρόνο που του έλεγαν ότι «θα είσαι ο επόμενος». «Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας εξέφρασε την άποψη ότι επέλεξαν τον Παύλο εκείνο το βράδυ, ενώ αναφερόμενος στον ρόλο της αστυνομίας είπε χαρακτηριστικά: «Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα».

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν .Εγώ είδα δύο κινήσεις το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν.

Εφέτης: Εκείνη την ώρα υπήρχε σύγκρουση ιδεών;

Μάρτυρας: Ναι. Υπάρχει μια διαφορά εμείς για τις ιδέες μας δεν θα σκοτώναμε κάποιον.

Εφέτης: Δεν μιλώ για τις δικές σας ιδέες.

Πηγή: in.gr