Στη Ρώμη ο Μακρόν: Συναντήσεις με Μελόνι, πάπα Φραγκίσκο, Ματαρέλα

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, βρίσκεται από χθες στην ιταλική πρωτεύουσα για σειρά επαφών.

Στη Ρώμη ο Μακρόν: Συναντήσεις με Μελόνι, πάπα Φραγκίσκο, Ματαρέλα

Ο Εμανουέλ Μακρόν έγινε σήμερα δεκτός στο Βατικανό από τον πάπα Φραγκίσκο.

Ο Γάλλος ηγέτης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν, έφθασε στο αποστολικό μέγαρο δίπλα στη βασιλική του Αγίου Πέτρου της Ρώμης για μια ιδιωτική ακρόαση.

Μετά το τετ-α-τετ με τον ποντίφικα, ο Εμ. Μακρόν επρόκειτο να έχει συνομιλία με τον δεύτερο στην ιεραρχία της Αγίας Έδρας, τον καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών του πάπα, τον καρδιάλιο Πολ Γκάλαχερ.

Ο πρόεδρος Μακρόν βρίσκεται από χθες, Κυριακή, στη Ρώμη, όπου εκφώνησε ομιλία κατά την έναρξη μιας διαθρησκευτικής συνόδου κορυφής για την ειρήνη.

Ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο της ειρήνης στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο όταν «το αποφασίσουν» οι Ουκρανοί και σύμφωνα με τους «όρους» του Κιέβου.

Σύμφωνα με το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, κατά τη συνομιλία του προέδρου Μακρόν με τον πάπα επρόκειτο να γίνει επίσης αναφορά σε κοινωνικά ζητήματα της Γαλλίας, όπως η υποδοχή προσφύγων και ίσως η ευθανασία.

Ο πάπας τάχθηκε την Παρασκευή κατά της ευθανασίας σε ομιλία του ενώπιον Γάλλων βουλευτών, τη στιγμή που το Παρίσι ετοιμάζεται να αρχίσει μια δημόσια συζήτηση γι’ αυτό το ευαίσθητο ζήτημα ώστε να καταλήξει ενδεχομένως σε αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος συνάντησε χθες, Κυριακή, το βράδυ τη νέα Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Σήμερα πρόκειται να συναντήσει τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα με τον οποίο θα γευματίσει.

πηγή: Kathimerini.gr