ΜέΡΑ 25: Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΜέΡΑ25. Ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα, η οποία γίνεται η τρίτη γυναίκα βουλευτής που φεύγει από την παράταξη του Γιάνη Βαρουφάκη.

ΜέΡΑ 25: Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα. Αιχμηρή ήταν η αντίδραση του ΜέΡΑ25: «Την ώρα που το ΜέΡΑ25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχες. Όλες και όλοι κρίνονται» .

Την εξέλιξη σχολίασε και ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την περιοδεία του στην Αργολίδα.

«Κατανοώ ότι, τώρα που οι Έλληνες ολιγάρχες εξαπολύουν επιθέσεις, μηνύσεις και προσωπικές απειλές απέναντι στους βουλευτές και τις βουλεύτριες του μοναδικού κόμματος το οποίο τους κατονομάζει και για αυτό τους πειράζει τόσο πολύ, κάποιες-κάποιοι από εμάς, από την κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να μην άντεξαν, να μην αντέξουν. Εμείς συνεχίζουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και μας ενισχύει ιδιαίτερα ότι έχουμε νέο κόσμο που εισέρχεται έτοιμος για αυτόν τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας» είπε.

Tον Ιούλιο του 2021 είχε αποχωρήσει με αιχμές από το ΜέΡΑ25 η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου.

Στις 11/5 του είχε ανακοινώσει πλέον συμπορεύεται με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στις 8/3/22 την ανεξαρτητοποίησή της είχε γνωστοποιήσει με επιστολή της και η Αγγελική Αδαμοπούλου με καταγγελίες για αυταρχισμό στο εσωτερικό του κόμματος.