Σεπόλια: Πειθαρχική έρευνα για έξι δικηγόρους της υπόθεσης

Διατάχθηκε επείγουσα έρευνα με στόχο τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από έξι δικηγόρους που έχουν χειριστεί την υπόθεση της 12χρονης 

Σεπόλια: Πειθαρχική έρευνα για έξι δικηγόρους της υπόθεσης

Αυτεπάγγελτη επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου, αναφορικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Στόχος η διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από έξι δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα. Κι αυτό λόγω της διαρροής προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διακίνηση φωτογραφιών της 12χρονης σε τηλεοπτική εκπομπή

Νωρίτερα, την Πέμπτη (20/10) παραγγέλθηκε από προϊστάμενο της Εισαγγελίας κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακίνηση φωτογραφικού υλικού του 12χρονου παιδιού από τον Κολωνό.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Αντ. Ελευθεριανός, παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να διερευνηθούν αν τελέστηκαν τα αδικήματα της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκων και της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Η έρευνα, που διενεργείται πλέον από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στοχεύει στο να εξακριβωθεί αν πράγματι έχουν διακινηθεί φωτογραφίες του παιδιού, και μάλιστα που άπτονται ποινικής μεταχείρισης. Αφορμή στάθηκε σχετική δήλωση σε τηλεοπτική εκπομπή, κατά την οποία οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες του υλικού.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί σχετική διακίνηση, τότε η έρευνα θα στραφεί κατά των προσώπων που εμφανίζονται να έχουν προβεί σε αυτές τις ενέργειες.

Πηγή: news247.gr