Βρετανία: Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε από πρωθυπουργός

Tην παραίτησή της από την πρωθυπουργία της Βρετανίας και την ηγεσία των Τόρις ανακοίνωσε η Λιζ Τρας έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ το μεσημέρι της Πέμπτης (20/10). 

Βρετανία: Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε από πρωθυπουργός

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανή πρωθυπουργός Λιζ Τρας έβλεπε την πίεση να αυξάνεται, όμως προσπάθησε να παραμείνει γαντζωμένη στη θέση της. Από νωρίς δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ήθελαν την Τρας να μετράει αντίστροφα, πλέον, μέχρι την απομάκρυνσή της από την εξουσία. Δημοσιογράφοι περιέγραφαν ότι βουλευτές κλαίνε μπροστά στο χάος που η πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει, όλες οι πτέρυγες των Τόρις είναι εξοργισμένες μαζί της και μια ομάδα περισσότερων από 100 βουλευτών των Συντηρητικών προσπαθεί να βρει τρόπο να τη ρίξει.

Ακόμα και ο συντηρητικός βουλευτής Σάιμον Χόαρ δήλωσε νωρίτερα ότι η Τρας είχε λίγες ώρες μπροστά της (12) για να σώσει την κυβέρνησή της. Τον χθεσινό πονοκέφαλο της Τρας ήρθε να ενισχύσει η παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, μετά από εισήγηση του Τζέρεμι Χαντ. Παραίτηση που αποδόθηκε σε ένα e-mail απεσταλμένο από τον προσωπικό της λογαριασμό και όχι από τον επαγγελματικό. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε ο Γκραντ Σαπς. Πώς θα μπορούσε όμως να εκδιωχθεί από την Ντάουνινγκ Στριτ, όπως ο προκάτοχός της Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή: ethnos.gr