Δίκη Χρυσής Αυγής: Και τρίτος ναζιστικός χαιρετισμός από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη

Το συμβάν σημειώθηκε και πάλι ενώ το δικαστήριο συνεδριάζει. Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κρατούσε το χέρι του ένα βιβλίο του Ιωάννη Μεταξά.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Και τρίτος ναζιστικός χαιρετισμός από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη

Απτόητος και θρασύς εμφανίστηκε για τρίτη φορά στην δίκη της Χρυσής Αυγής ο Κωνσταντίνος Πλεύρης. Ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού προχώρησε ξανά σε ναζιστικό χαιρετισμό, αδιαφορώντας -όπως και την προηγούμενη φορά- για το γεγονός ότι το δικαστήριο συνεδρίαζε.

Αντιθέτως, αυτήν την φορά δεν υπήρξε δικαστής της έδρας που να μην στάθηκε μάρτυρας της ενέργειας Πλεύρη, ο οποίος αμέσως μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων έλαβε το λόγο, μίλησε για «αυνάνες της αριστεράς» και χαιρέτισε ναζιστικα δηλώνοντας υποστηρικτής του Μεταξά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε.

Η πρόεδρος από την πλευρά της, αναρωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλιο ή επίπληξη.

«Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει» ήταν η αντίδραση του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη.

Πηγή: news247.gr