Δίκη Φουρθιώτη: Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μένιο Φουρθιώτη για δύο αδικήματα, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Δίκη Φουρθιώτη: Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή

Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον Μένιο Φουρθιώτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σχετικά με τις επιθέσεις που είχαν λάβει χώρα στο σπίτι του στο Διόνυσο το 2021. Κρίθηκε ένοχος για δύο αδικήματα, ενώ του αναγνωρίστηκε και ένα ελαφρυντικό.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, τακτικοί δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν την καταδίκη του κατά πλειοψηφία (5-2) για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού και για ψευδή καταγγελία στις αρχές ότι ήταν στόχος επίθεσης άγνωστων δραστών, προκειμένου να επανέλθει η αστυνομική φρουρά που είχε αποσυρθεί.

Τέλος, στον παρουσιαστή αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Παράλληλα, κρίθηκε αθώος για πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά και για κάποιες ακόμη επιμέρους πράξεις ψευδούς καταγγελίας.

Ως προς τους συγκατηγορούμενους του, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 32 μηνών και 29 μηνών στον καθένα, ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Συγκεκριμένα, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Επίσης, αθωώθηκαν ομόφωνα για τα λοιπά αδικήματα, όπως πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά, ενώ αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία (4-3) για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αντίστοιχα.

Τέλος αθωώθηκε και ο τέταρτος κατηγορούμενος για αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

Πηγή: news247.gr