Δακτύλιος 2022: Ξεκινά την Δευτέρα 10/10 – Οι ημέρες και ώρες που ισχύει, ποιοι εξαιρούνται (pic)

Επανέρχεται από τη Δευτέρα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

Δακτύλιος 2022: Ξεκινά την Δευτέρα 10/10 – Οι ημέρες και ώρες που ισχύει, ποιοι εξαιρούνται (pic)

Επιστρέφει από την Δευτέρα (10/10) ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Προστασίας του Πολίτη, Επικρατείας και Υποδομών και Μεταφορών.

Ο δακτύλιος με την εκ περιτροπής κυκλοφορία θα ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 – 20:00 και την Παρασκευή από 07:00-15:00.

Ποιοι εξαιρούνται του δακτυλίου

Σύμφωνα με την απόφαση από τους περιορισμούς εξαιρούνται και θα μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας:

  • Τα, εκ κατασκευής, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου.
  • Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης-New European Driving Cycle /NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31/12/2020.
  • Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων – Worldwide Light Test Procedure/WLTP), τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01/01/2021 και εφεξής.
  • Όσοι έχουν τη σχετική άδεια δακτυλίου

Σε ό,τι αφορά στους περσινούς κατόχους αδειών δακτυλίου, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται ότι δίδεται προθεσμία δέκα εργάσιμων ημερών, για να τις ανανεώσουν. Μέχρι τότε θα υπάρξει ελαστικότητα στους ελέγχους, με την επίδειξη της περσινής άδειας εισόδου στο δακτύλιο.