Ρουμπινί: «Τα κρυπτονομίσματα αξίζουν λιγότερο και από την κοπριά!»

Άστραψε και βρόντηξε για άλλη μία φορά ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί κατά των κρυπτονομισμάτων, βάλλοντας και κατά της Κιμ Καρντάσιαν που τα διαφήμισε μέσω Instagram!

Ρουμπινί: «Τα κρυπτονομίσματα αξίζουν λιγότερο και από την κοπριά!»

Άστραψε και βρόντηξε, για άλλη μία φορά,ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί κατά των κρυπτονομισμάτων, με αφορμή τον Alex Mashinsky, ιδρυτή της πλατφόρμας δανεισμού και ανταλλαγής crypto, Celsius Networks, ο οποίος απέσυρε 10 εκατ. δολάρια από την πλατφόρμα πριν αυτή χρεοκοπήσει.

Η πτώχευση ήρθε με την επίκληση των «ακραίων συνθηκών της αγοράς» αφήνοντας τους χρήστες των οποίων τα κεφάλαια έχουν «κλειδωθεί» στην πλατφόρμα να αναρωτιούνται αν θα πάρουν ποτέ ξανά τα χρήματά τους.

Ο Ρουμπινί εξεμάνη και με την Κιμ Καρντάσιαν που προώθησε ένα κρυπτονόμισμα στο Instagram χωρίς να αποκαλύψει ότι είχε πληρωθεί 250.000 δολάρια για να το κάνει. Μάλιστα θα πληρώσει πρόστιμο 1,26 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει τις κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

«Τα κρυπτονομίσματα είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει υπάρξει ποτέ στην οικονομική ιστορία!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini, δηλώνοντας ότι τα πιο κερδοσκοπικά κρυπτονομίσματα αξίζουν λιγότερα και από την κοπριά. Πηγαίνοντάς το ένα βήμα παραπέρα είπε πως «είναι προσβολή τελικά να τα συγκρίνει με την κοπριά καθώς αυτή είναι πολύτιμη ως φυσικό λίπασμα ενώ τα τοξικά "shitcoins" είναι άχρηστα και μολύνουν το περιβάλλον».

«Η πραγματική τους αξία δεν είναι μηδέν, είναι αρνητική», λέει ο Roubini. «Εκατοντάδες διασημότητες έβγαλαν ωραία κέρδη διαφημίζοντας τα shitcoins των εγκληματιών και τις κρυπτο-απάτες, εξαπατώντας κορόιδα. Τα πρόστιμα είναι πολύ μικρά. Θα έπρεπε να διώκονται», έγραψε επίσης αναφερόμενος στην περίπτωση της Καρντάσιαν.

naftemporiki.gr