Πούτιν: H Ρωσία έχει «μεγάλο σεβασμό» για τον ουκρανικό λαό

Αναφερόμενος στις τέσσερις ελεγχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας, ο Πούτιν είπε ότι αναμένει η κατάσταση εκεί «να σταθεροποιηθεί»

Πούτιν: H Ρωσία έχει «μεγάλο σεβασμό» για τον ουκρανικό λαό

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με δασκάλους η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ότι η Ρωσία έχει «μεγάλο σεβασμό» για τον ουκρανικό λαό, παρά την «τρέχουσα κατάσταση», όπως τη χαρακτήρισε.

Αναφερόμενος στις τέσσερις ελεγχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες ανακήρυξε την Παρασκευή ως έδαφος της Ρωσίας, ο Πούτιν είπε ότι αναμένει η κατάσταση εκεί «να σταθεροποιηθεί».

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε νωρίτερα πως οποιαδήποτε «ρωσικά αντικείμενα» στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη είναι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι και η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι μέρος ενός αμυντικού πολέμου.

«Οποιαδήποτε ρωσικά αντικείμενα σε κατεχόμενα εδάφη – (σ.σ. είναι) νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι για επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις (της Ουκρανίας)», ανέφερε με tweet του ο Ποντολιάκ.

«Οποιαδήποτε αντεπίθεση και τερματισμός της κατοχής εδαφών εμπίπτει στην έννοια του αμυντικού πολέμου. Αυτό είναι ένα απόλυτο αξίωμα τόσο για την ηγεσία της Ουκρανίας όσο και για τους συμμάχους μας», συμπλήρωσε.

Πηγή: Kathimerini.gr