Καραμανλής: «Τη Δευτέρα το Μετρό στον Πειραιά»

Οι νέοι σταθμοί που παραδίδονται στην κυκλοφορία είναι: «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο»

Καραμανλής: «Τη Δευτέρα το Μετρό στον Πειραιά»

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα ανοίξουν τελικά για το επιβατικό κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί της επέκτασης της Γραμμής 3 (μπλε γραμμή) του Μετρό προς τον Πειραιά.

«Τη Δευτέρα θα έχουμε Μετρό και στον Πειραιά», τόνισε στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Οι σταθμοί που παραδίδονται στην κυκλοφορία είναι: «Μανιάτικα», «Πειραιάς» (στο λιμάνι, εκεί που είναι και ο σταθμός του ΗΣΑΠ) και «Δημοτικό Θέατρο» (στο κέντρο της πόλης).

Γραμμή 4 και Μετρό στα Εξάρχεια

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στα έργα για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.

Ερωτηθείς για τα έργα σε Εξάρχεια και Κολωνάκι, επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει καλλωπισμός των εργοταξίων, έτσι ώστε να μη δίνεται η αίσθηση εργοταξίου με λαμαρίνες. Παραδέχθηκε όμως πως όταν πραγματοποιείται ένα σημαντικό έργο υποδομής, θα υπάρχει μία αναστάτωση στην πόλη.

Όσον αφορά στην πλατεία Κολωνακίου, ο υπουργός ανέφερε ότι σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν ορισμένες επεμβάσεις.

Για τις αντιδράσεις για το Μετρό στα Εξάρχεια, σημείωσε:«Παλαιότερα οι κάτοικοι στην Αγία Παρασκευή είχαν αντιδράσει στο σταθμό στην πλατεία και τώρα – για να το πούμε λαϊκά – χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο».

Μετρό Θεσσαλονίκης

Αναφορικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής ερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν επέλεξε να το παραδώσει χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα. Απαντώντας, είπε ότι έτσι θα ήταν ένα Μετρό «κολοβό» και τόνισε: «Είπαμε στους Θεσσαλονικείς την αλήθεια. Ότι το έργο αυτό είχε κολλήσει και εμείς τελικά βρήκαμε τη λύση. Και έχουν συνειδητοποιήσει ότι το έργο βρίσκεται στην τελική του ευθεία».

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται σήμερα δοκιμαστικά δρομολόγια στα εννέα από τα 12 χιλιόμετρα της Γραμμής του Μετρό και σχολίασε: «Εμείς έχουμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα, έχουμε πει ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023, και από αυτό θα κριθούμε».