Περιστέρι: Χειροπέδες σε μέλος συμμορίας που κατηγορείται για κλοπές αυτοκινήτων στην Αττική

Χειροπέδες σε μέλος συμμορίας που κατηγορείται για κλοπές αυτοκινήτων στην Αττική. Ο 31χρονος, που έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περιστέρι: Χειροπέδες σε μέλος συμμορίας που κατηγορείται για κλοπές αυτοκινήτων στην Αττική

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη, στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονος, ο οποίος κατηγορείται ως μέλος συμμορίας που διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων, καθώς και για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ, ο συλληφθείς, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας που αναζητούνται, αναζητούσαν αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τα οποία αφαιρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία. Η συμμορία είχε στην κατοχή της ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την κλοπή οχημάτων. Αφού τα έκλεβε, τα στάθμευε προσωρινά σε υπόστεγο – χώρο στάθμευσης στην περιοχή του Μενιδίου. Αργότερα, τα μετέφεραν είτε σε χώρο που διέθετε ο 31χρονος ή σε άλλα σημεία. Στη συνέχεια, είτε τα αποσυναρμολογούσαν για να επισκευάσουν οχήματα με υλικές ζημιές που είχαν αγοράσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε ακόμη πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς των οχημάτων με σκοπό την πώλησή τους σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Σημειώνεται, ότι κατά την επιχείρηση αναζήτησης του 31χρονου, αρχικά εντοπίστηκε να οδηγεί ένα αυτοκίνητο, που όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει νωρίτερα από το Μαρούσι, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε άλλο όχημα της ίδιας μάρκας. Όπως εξακριβώθηκε το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Γαλάτσι.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, ειδικό εργαλείο χάραξης αριθμών πλαισίου, κινητήρας οχήματος, διαγνωστικό οχημάτων και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Ο 31χρονος, που έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για την σύλληψη και των υπολοίπων μελών της συμμορίας, αλλά και για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους.

πηγή: kathimerini.gr