Νυχτερινό ρεύμα ΔΕΗ: Πότε ξεκινά το χειμερινό ωράριο - Πώς υποβάλλεται η αίτηση

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νυχτερινό ηλεκτρικό ρεύμα και για το χειμερινό ωράριο. Η ενημέρωση της ΔΕΗ προς τους πολίτες.

Νυχτερινό ρεύμα ΔΕΗ: Πότε ξεκινά το χειμερινό ωράριο - Πώς υποβάλλεται η αίτηση

Από την 1 Νοεμβρίου 2022 αρχίζει η εφαρμογή του Νυχτερινού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023. Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, η χειμερινή περίοδος 2022-2023 στο νυχτερινό ρεύμα θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου.

Τι είναι και ποιους αφορά το νυχτερινό ρεύμα

Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο Γ1Ν (με Χρονοχρέωση) απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες, με διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στην ημέρα. Είναι ένα τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπου οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου χρεώνονται με διαφορετικές τιμές. Ειδικότερα:

  • την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας»
  • και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Το χειμερινό ωράριο στο νυχτερινό ρεύμα - Οι δύο κατηγορίες και οι ώρες

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ, το ωράριο χειμερινής περιόδου από 1 Νοεμβρίου 2022 έως 30 Απριλίου 2023 για το νυχτερινό ρεύμα είναι το ακόλουθο:

  • 02:00 – 08:00 και 15:00 – 17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
  • 02:00 – 08:00 και 15:30 – 17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση για το νυχτερινό τιμολόγιο

  • Στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνεται ότι «εφόσον το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, μπορεί να προχωρήσει στη διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε 2 χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη)».

Και διευκρινίζεται ότι «τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Η αίτηση για το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να υποβληθεί, εφόσον το τιμολόγιο ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου. Η διαδικασία γίνεται με δύο τρόπους:

  • Μέσα από την εφαρμογή εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ
  • Τηλεφωνικά στο 800 400 4000Σημειώνεται ότι υπάρχει δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης (νυχτερινό ρεύμα)