Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα

Ένταλμα σύλληψης για τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών. 

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα

Ένταλμα σύλληψης για τη δημοσιογράφο και πρώην εργαζόμενη του Πρώτου καναλιού της ρωσική τηλεόρασης Μαρίνα Οβσιάνικοβα εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η σχετική πληροφορία υπάρχει στην βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.

Τον Μάρτιο, κατά την διάρκεια του βραδινού δελτίου ειδήσεων στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, η Οβσιάνικοβα εμφανίσθηκε πίσω από την τηλεπαρουσιάστρια Γιεκατερίνα Αντρέγιεβα, κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Όχι στον πόλεμο».

Η δημοσιογράφος συνελήφθη τότε, ενώ την επόμενη μέρα της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη. Εν συνεχεία έφυγε για την Γερμανία.

Τον Ιούλιο, κατά την επιστροφή της, της επιβλήθηκε δύο φορές πρόστιμο με βάση το άρθρο περί «δυσφήμισης του στρατού» για μια αντιπολεμική ανάρτηση της στο Facebook και για δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

Στα μέσα Αυγούστου η δημοσιογράφος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με την κατηγορία της διάδοσης «ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό και επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμική πορεία απέναντι από το Κρεμλίνο. Την 1η Οκτωβρίου ο πρώην σύζυγός της δήλωσε ότι διέφυγε από τον κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με την κόρη της.

Ο δικηγόρος της Οβσιάνικοβα, Ντμίτρι Ζαχβάτοφ δήλωσε στην Novaya Gazeta.Europe ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το ενδεχόμενο η πελάτισσα του να έχει διαφύγει.

Πηγή: Kathimerini.gr