Τέλος στη δράση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Στα «δίχτυα» της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών έπεσε πολυμελές πολυεθνικό κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, που δρούσε στις οδούς Κεραμεικού και Κολοκυνθούς στο κέντρο της Αθήνας.

Τέλος στη δράση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Σε επιχείρηση που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στις δύο αυτές οδούς, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή άλλων τεσσάρων, όλοι αλλοδαποί.

Προηγήθηκε πολύμηνη αστυνομική έρευνα και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που ελήφθη κατόπιν διατάξεων και βουλευμάτων που εκδόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό «χαρτογραφήθηκε» η δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στο κέντρο της Αθήνας και ταυτοποιήθηκαν περισσότερες από 550 αγοροπωλησίες ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε, το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες, όλο το 24ωρο, περίπου 100 με 150 τοξικοεξαρτημένα άτομα την ημέρα.

Τα μέλη του είχαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από αυτά ήταν επιφορτισμένα με τον ρόλο του διακινητή, του «τσιλιαδόρου» ή του ταμία, ενώ άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών σε σημεία από όπου ανεφοδιάζονταν.

Οι ναρκωτικές ουσίες αποκρύπτονταν σε διάφορα σημεία, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα, φρεάτια, δένδρα κλπ, τόσο στις οδούς Κεραμεικού και Κολοκυνθούς, όσο και στους περιμετρικούς δρόμους.

Ορμητήριο της οργάνωσης ήταν καφενείο στην οδό Κεραμεικού, ιδιοκτησίας δύο εκ των συλληφθέντων, το οποίο χρησιμοποιείτο ως «κρυψώνα» στις περιπτώσεις εμφάνισης αστυνομικών, αλλά και ως «καβάτζα» ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης και κοκαΐνης, επιμερισμένες για άμεση διάθεση, 15 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr