Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κινδυνεύουν να χάσουν και την πόλη – κλειδί Λιμάν

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σχεδόν περικυκλώσει την πόλη Λιμάν που κατέχει στρατηγική θέση στην ευρύτερη περιοχή του Ντονέτσκ. Για νέο πλήγμα κατά της Μόσχας, παρά τη μερική επιστράτευση και τα δημοψηφίσματα, μιλούν δυτικοί αναλυτές. Ρωσικές πηγές παραδέχονται ότι τα νέα από το μέτωπο είναι «ανησυχητικά».

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κινδυνεύουν να χάσουν και την πόλη – κλειδί Λιμάν

Έπειτα από την επιτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση των περασμένων εβδομάδων, και σε πείσμα των ρωσικών κινήσεων (βλ. μερική επιστράτευση, δημοψηφίσματα), οι δυνάμεις του Κιέβου βρίσκονται τώρα κοντά στο να περικυκλώσουν μεγάλο αριθμό ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, κάτι το οποίο θα αποτελούσε νέο πλήγμα για τη Μόσχα, όπως σημειώνουν σε ανάλυσή τους οι Financial Times.

Οι Ουκρανοί έχουν σχεδόν περικυκλώσει την πόλη Λιμάν η οποία όμως κατέχει στρατηγική θέση για τις ρωσικές δυνάμεις εάν οι τελευταίες θέλουν να καταλάβουν την υπόλοιπη επαρχία του Ντονέτσκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν, όπως αναφέρεται, από τα δυτικά, τα βόρεια και τα νότια, κυκλώνοντας το Λιμάν με την προοπτική να παγιδεύσουν εκεί ενδεχομένως αρκετές χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες, όπως αναφέρουν οι FT.

Ρωσικές και φιλορωσικές πηγές (ο Ντένις Πουσίλιν για παράδειγμα, που ηγείται των φιλορώσων στο Ντονέτσκ) επιβεβαιώνουν τις σχετικές αναφορές, υποστηρίζοντας ότι τα νέα που έρχονται επί του παρόντος από το Λιμάν είναι όντως «ανησυχητικά» για τις ρωσικές δυνάμεις.

Πηγή: kathimerini.gr