Πολυτεχνειούπολη: Σε διαθεσιμότητα η δόκιμη αστυνομικός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η 23χρονη δόκιμη αστυνομικός που κατηγορείται για εμπλοκή της στην υπόθεση με τις συμμορίες που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά, με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Πολυτεχνειούπολη: Σε διαθεσιμότητα η δόκιμη αστυνομικός

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της, για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Σημειώνεται ότι, όπως τονίστηκε στη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δόκιμη αστυνομικός ενημέρωνε μέλη των συμμοριών για τις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούσε η ΕΛΑΣ.

Θεοδωρικάκος για 23χρονη: «Δεν έχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ.»

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Tάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του χθες Τετάρτη, χαρακτήρισε επιτυχημένη τη χθεσινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, τονίζοντας ότι οι φοιτητικές εστίες εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας και εγκληματικότητας και για το λόγο αυτό επενέβη η Ελληνική Αστυνομία, με αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό.

Παράλληλα, τόνισε πως στάλθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι: «αναβαθμίζουμε το πανεπιστήμιο, θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες, προσφέροντας πρώτα απ’ όλα ασφάλεια στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους σε όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους».

Σχολιάζοντας το γεγονός πως μεταξύ των συλληφθέντων της αστυνομικής επιχείρησης ήταν και μια δόκιμος της Αστυνομίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι: «οι πράξεις της είναι απολύτως απαράδεκτες, καταδικαστέες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού […] είναι προφανές ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ