Πανεπιστημιούπολη: Οδηγούνται στο Τριμελές η δόκιμη αστυνομικός και άλλοι 4 συλληφθέντες (vid)

Το μεσημέρι αναμένεται να πάνε στο Τριμελές οι 5 από τους 32 συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπολη ενώ ανάμεσά τους είναι και η δόκιμη αστυνομικός.

Πανεπιστημιούπολη: Οδηγούνται στο Τριμελές η δόκιμη αστυνομικός και άλλοι 4 συλληφθέντες (vid)

Στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να πάνε στο Τριμελές οι 5 από τους 32 συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπολη ενώ ανάμεσά τους είναι και η δόκιμη αστυνομικός η οποία φαίνεται να είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση, καθώς φέρεται ότι ήταν εκείνη που ενημέρωνε τους κακοποιούς για τις επιχειρήσεις των συναδέλφων της, ενώ δύο φορές είχαν ματαιωθεί επιχειρήσεις της Αστυνομίας, λόγω της δράσης της.

Οι 23 από τους 32 συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπολη, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα είναι αντιμέτωποι με κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες. Μεταξύ άλλων, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθούν, σήμερα, όσοι από αυτούς αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες ενώ προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν όσοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες. «Βάζουμε τέλος στην ανοχή», υπογράμμισε μιλώντας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης όταν και σημειώθηκαν πυροβολισμοί, στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης της αστυνομίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Τρεις συμμορίες είχαν τις φοιτητικές εστίες ως ορμητήριο στην περιοχή. Είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αφού έφταναν στο σημείο να κάνουν ακόμη και face control για το ποιος θα μπαίνει στις εστίες. Δεν δίσταζαν ακόμη να απειλούν με όπλα φοιτητές, διακινούσαν ναρκωτικά και έκαναν ληστείες. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση όπου είχαν απαγάγει 17χρονο, με σκοπό να μπουν στο σπίτι του και να ληστέψουν την οικογένεια.

Πηγή: ertnews.gr