Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας:Να λογικευτούν όσοι ενθαρρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποιεί τα νησιά

«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης

Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας:Να λογικευτούν όσοι ενθαρρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποιεί τα νησιά

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση όπως έγινε γνωστό διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Συζητήθηκαν «οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας», όπως αναφέρει η Hurriyet.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέρει: «Παρά τις εκκλήσεις μας να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, η Ελλάδα συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες της και εξετάστηκαν όλες οι προκλητικές ενέργειες.

Η Ελλάδα απομακρύνεται από την λογική που έφτασε στο σημείο να σαμποτάρει νατοϊκές ενέργειες και να επιτεθεί σε πλοία που πλέουν στα διεθνή ύδατα.

Τονίστηκε ότι δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας.

Καλούμε σε εκλογίκευση τους κύκλους που παροτρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά τα οποία έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς».

Παράλληλα συζητήθηκε το ζήτημα της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο κι έγινε έκκληση για την ανάκληση της απόφασης που θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και την ισορροπία στην περιοχή και είναι αντίθετη στο πνεύμα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Πηγή: skai.gr