Κίνα: Δεκαεπτά νεκροί από πυρκαγιά σε εστιατόριο (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε σε εστιατόριο της Κίνας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 ανθρώπων.

Κίνα: Δεκαεπτά νεκροί από πυρκαγιά σε εστιατόριο (vid)

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε εστιατόριο κατά τη διάρκεια μεσημεριανού γεύματος στην Κίνα. Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV της Κίνας, οι πελάτες βρίσκονταν μέσα στο εστιατόριο όταν ξεκίνησε η φωτιά.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη, ενώ τα απανθρακωμένα υπολείμματα 17 ανθρώπων απομακρύνθηκαν από το κτίριο.
Το περιστατικό σημειώθηκε στη βιομηχανική ζώνη Changchun, η οποία είναι κέντρο κατασκευής αυτοκινήτων, σύμφωνα με ανάρτηση της επιτροπής διαχείρισής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θανατηφόρες πυρκαγιές συμβαίνουν συχνά στην Κίνα, όπου η χαλαρή εφαρμογή των οικοδομικών κανονισμών και η εκτεταμένη αυθαίρετη δόμηση μπορεί να καταστήσουν δύσκολο για τους ανθρώπους να διαφύγουν από φλεγόμενα κτίρια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια τεράστια πυρκαγιά στην κεντρική πόλη Τσανγκσά κατέκαψε μέρος ενός ουρανοξύστη που στέγαζε ένα γραφείο της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών China Telecom, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Πηγή: in.gr