Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι οικογένειες των εργατών που σκοτώθηκαν ζητούν 330 εκ. ευρώ

Επίθεση σε FIFA και Κατάρ από τις οικογένειες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ζητώντας μάλιστα και 330 εκ. ευρώ σε αποζημιώσεις

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι οικογένειες των εργατών που σκοτώθηκαν ζητούν 330 εκ. ευρώ

Απονομή δικαιοσύνης ζητά η ποδοσφαιρική κοινότητα μετά την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται εδώ και χρόνια οι μετανάστες - εργάτες στο Κατάρ.

Εργατικά ατυχήματα, καμπίνες γεμάτες με πέντε και έξι άτομα, παράνομες πληρωμές ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία - δεδομένα που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας, με την Daily Mail να πηγαίνει το θέμα ένα βήμα παραπέρα και να κάνει λόγο για 2,823 μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών και οργανωτικών έργων.

Οι οικογένειες των θυμάτων αποφάσισαν να δράσουν και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Συγκεκριμένα, ζητούν από το Κατάρ και τη FIFA κοντά στα 330 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, ποσό δηλαδή που ισοδυναμεί με το συνολικό χρηματικό έπαθλο που θα διανεμηθεί στις συμμετέχουσες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από την πλευρά της, η διοργανώτρια χώρα υποστηρίζει πως οι νεκροί στα έργα για την ανέγερση των γηπέδων ανέρχονται μόλις στους... τρεις και δηλώνει έτοιμη για τον δικαστικό αγώνα.