Αγία Βαρβάρα: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αγία Βαρβάρα: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Τρεις συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση χθες Παρασκευή (23.9.2022) στην Αγία Βαρβάρα, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ αλλά και αστυνομικός σκύλος.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις συλλήψεις δύο ανδρών, ενός 66χρονου και ενός 23χρονου και μιας γυναίκας 28 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιεί διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αγία Βαρβάρα και στις γύρω περιοχές. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 47χρονος, μέλος του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της ερεύνησαν πληροφορίες που είχαν σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην προμήθεια, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, συνθετικής κανναβινοειδούς ναρκωτικής ουσίας (BOOM) και φαρμακευτικών χαπιών στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Τα μέλη της ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν. Μάλιστα, όπως εξακρίβωσαν οι αστυνομικοί, οι κατηγορούμενοι είχαν δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση με μεθοδική δράση και ιεραρχική δομή. Αρχηγός της φέρεται να είναι ο 66χρονος αλλά και ο υπεύθυνος για την ανεύρεση, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών, ο οποίος τα προωθούσε σε άλλους διακινητές στη δυτική Αττική.

Με την αποθήκευση και τη φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και με τη διακίνησή τους ασχολούνταν και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε τέσσερα σπίτια όπου κατασχέθηκαν:

311,3 γραμμάρια κοκαΐνης,

3 γρ. συνθετικής κανναβινοειδούς ναρκωτικής ουσίας (BOOM),

166 γρ. καφέ σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης,

πλήθος νάιλον συσκευασιών για μοίρασμα των ναρκωτικών ουσιών,

3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

14 φαρμακευτικά δισκία,

πιστόλι με γεμιστήρα,

314 φυσίγγια,

επιχειρησιακό αυτοκίνητο

και το χρηματικό ποσό των 685 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ