Zαχάροβα: «Ανήθικη η απουσία πρόσκλησης στον Πούτιν για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ!»

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε «ανήθικη» και «βλάσφημη» την στάση των Άγγλων να μην καλέσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ή έστω κάποιο άλλο Ρώσο εκπρόσωπο στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ...

Zαχάροβα: «Ανήθικη η απουσία πρόσκλησης στον Πούτιν για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ!»

Η απουσία πρόσκλησης προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ως αρχηγό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ή έστω κάποιου άλλο εκπροσώπου του κράτους, από το Ηνωμένο Βασίλειο, για την κηδεία της Βασίλισσα Ελισάβετ, είχε αποτέλεσμα να ...ξιφουλκήσει κατά των Άγγλων η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα!

Μάλιστα χαρακτήρισε «βλάσφημη» και «ανήθικη» την Αγγλική στάση:

«Θεωρούμε την προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί για γεωπολιτικούς σκοπούς αυτή η εθνική τραγωδία που άγγιξε την καρδιά εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο (…) βαθύτατα ανήθικη», ανέφερε η Ζαχάροβα.

«Είναι ιδιαίτερα βλάσφημη όσον αφορά τη μνήμη της Ελισάβετ Β΄», πρόσθεσε.

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη της επειδή, όπως υποστηρίζει, η Βρετανία χρησιμοποιεί ως «πρόσχημα» τον πόλεμο στην Ουκρανία για να μην καλέσει τον Ρώσο ηγέτη στην κηδεία που θα τελεστεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ελάχιστες χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα, η Μιανμάρ, η Συρία και η Βενεζουέλα, δεν έχουν προσκληθεί στην κηδεία.

«Πλέον, η βρετανική ελίτ στέκει στο πλευρό των Ναζί»,είπε η Ζαχάροβα, αναφερόμενη στη σημαντική στρατιωτική και οικονομική στήριξη που παρέχει το Λονδίνο στην Ουκρανία.

Στην κηδεία της Ελισάβετ, ένα σπάνιου εύρους διπλωματικό γεγονός, έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων απ’ όλον τον κόσμο και περισσότερα από 100 μέλη βασιλικών οίκων, καθώς και άλλες προσωπικότητες.