Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Εδιμβούργο η σορός της (vid)

Στο Εδιμβούργο η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ - Χιλιάδες στους δρόμους την αποχαιρέτησαν

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Εδιμβούργο η σορός της (vid)

Ύστερα από ταξίδι διάρκειας έξι ωρών, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται πλέον στο Εδιμβούργο, αφού αναχώρησε από την κατοικία της στο Μπαλμόραλ, όπου άφησε την τελευταία της πνοή η βασίλισσα την Πέμπτη, για το Εδιμβούργο, την πρωτεύουσα της Σκωτίας.

Στη συνέχεια, το φέρετρό της θα βρίσκεται σε αγρυπνία στον καθεδρικό ναό του St Giles του Εδιμβούργου τη Δευτέρα πριν κατευθυνθεί στο Λονδίνο για την κηδεία της τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Το φέρετρο, καλυμμένο με τη σκωτσέζικη σημαία και με ένα μπουκέτο λουλούδια, πέρασε τις πύλες του Μπαλμόραλ λίγα λεπτά μετά τις 12.00 (ώρα Ελλάδας). Κατά μήκος της διαδρομής είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα.

Τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ συνόδευε η μοναδική κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ταφεί δίπλα στον Πρίγκιπα Φίλιππο, στην κρύπτη της οικογένειας στο Windsor Castle.

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του θρόνου, και ο αδελφός του Χάρι μαζί με τις συζύγους τους Κέιτ και Μέγκαν επισκέφθηκαν μαζί τον τόπο όπου οι Βρετανοί πολίτες αφήνουν λουλούδια στην μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η συνάντησή τους έγινε με πρωτοβουλία του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ' «με όλους τους δυνατούς τρόπους» προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

«Ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Πηγή: news247.gr