ΙΚΑ: Γυναίκα δεν πήρε τη σύνταξή της επειδή την θεωρούσαν νεκρή (vid)

Η γυναίκα καταγγέλλει πως δεν πήρε τη σύνταξή της επειδή το ΙΚΑ την θεωρούσε νεκρή.

ΙΚΑ: Γυναίκα δεν πήρε τη σύνταξή της επειδή την θεωρούσαν νεκρή (vid)

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη καθώς γυναίκα καταγγέλλει πως δεν πήρε τη σύνταξή της επειδή το ΙΚΑ την θεωρεί νεκρή εδώ και τρεις μήνες.

Την καταγγελία έκανε η ίδια και ο σύζυγός της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Αρχικά ο σύζυγος δήλωσε: «Πήγαμε στο ATM, στις 31 Αυγούστου και πήγε η γυναίκα μου να πάρει τη σύνταξη και δεν είχε μπει η σύνταξη. Πάει η γυναίκα μου στο ΙΚΑ της Δράμας, να ρωτήσει για ποιόν λόγο δεν μπήκε η σύνταξη. Της είπαν ότι η κ. Μυλωνίδου είναι νεκρή εδώ και 3 μήνες. Άνοιξε το κομπιούτερ η υπάλληλος, η γυναίκα μου ήταν παρούσα, και της λένε ότι θα επιστρέψει και τρεις μήνες σύνταξης πίσω, και ότι η σύνταξη παράνομα την εισέπραξαν οι κληρονόμοι. Δεν υπάρχει συνωνυμία, η γυναίκα μου άρχιζε και έκλαιγε».

«Τη Δευτέρα πήγα στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας Θεσσαλονίκης, και ο υπάλληλος είπε ότι έγινε λάθος από έναν δήμο της Ελλάδος. Τι δουλειά έχει ένας δήμος από την Πελοπόννησο ή τον Έβρο; Ακόμα τη θεωρούν νεκρή», συμπλήρωσε.

Η κ. Πόπη μίλησε αυτοπροσώπως στο «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Εγώ είμαι η «νεκρή» και είμαι σε σοκ αυτή τη στιγμή. Το δημαρχείο έστειλε έναν κωδικό στο ΙΚΑ, το ΙΚΑ δεν διασταύρωσε ότι δεν υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου μου; Και καλά, οι τρεις συντάξεις, γιατί δεν βάλανε και τα έξοδα κηδείας μου; Είχα σκοπό να πάω να κάνω και κόλλυβα να τους πάω! Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου, είναι κωμικοτραγικό. Την ημέρα που το έμαθα έκανα τα 3μηνα του πεθερού μου», είπε η κ. Πόπη και επιστρατεύοντας το χιούμορ και την καλή της διάθεση.

«Μου είπαν κάνουν τις ενέργειες. Εάν στο τέλος του μήνα δεν πάρω την σύνταξή μου, θα κάνω αγωγή. Δεν απαντούν ποτέ και κανείς στα τηλέφωνα, για να μας πουν τι γίνεται», κατέληξε.