Έγκλημα στη Ρόδο: Ξενοδόχος στραγγάλισε με σχοινί τον εργολάβο

Με σχοινί στραγγάλισε ο ξενοδόχος τον  46χρονο εργολάβο οικοδομών, Τζάνη Τοπάλυ στη Ρόδο,  με τη βοήθεια του γιου του

Έγκλημα στη Ρόδο: Ξενοδόχος στραγγάλισε με σχοινί τον εργολάβο


Δράστης και θύμα είχαν συναντηθεί την Κυριακή το βράδυ προκειμένου να του δώσει οφειλόμενα στο πλαίσιο συμφωνίας που είχαν συνάψει.

Το άψυχο σώμα του 46χρονου βρέθηκε σε ερημικό δρόμο μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.

Νέες πληροφορίες της ιστοσελίδας, dimokratiki.gr, αναφέρουν ότι έχει συλληφθεί και ο γιος του αυτουργού για συνέργεια καθώς φέρεται να τον βοήθησε με τη μεταφορά του πτώματος.

Το 2019 ο 46χρονος ανέλαβε την ανακαίνιση του ξενοδοχείου του καθ΄ ομολογία δράστη από την οποία προέκυψε οφειλή περίπου 75.000 ευρώ.


Το βράδυ της Κυριακής το θύμα μετέβη στο ξενοδοχείο του 53χρονου. Ο δράστης ισχυρίζεται ότι το θύμα τελούσε υπό την επήρεια μέθης και η επιθετική συμπεριφορά του προκάλεσε το έγκλημα. Ο δράστης τελικά στραγγάλισε το θύμα με ένα σχοινί παρουσία του γιου του.

Στη συνέχεια τον έγδυσαν, πέταξαν τα ρούχα του και μετέφεραν το πτώμα στον ερημικό δρόμο όπου και εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ανθρωποκτονία 46χρονου αλλοδαπού, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση και ταυτοποιήθηκαν οι δράστες. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 20 και 53 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 30 Αυγούστου 2022 βραδινές ώρες δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχάγγελου η εξαφάνιση 46χρονου αλλοδαπού από βραδινές ώρες της 28 Αυγούστου 2022.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης την 31 Αυγούστου 2022 εντοπίσθηκε το όχημα του εξαφανισθέντος σε αγροτική περιοχή. Ακολούθως στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης συλλογής – αξιοποίησης στοιχείων και προδικαστικών δεδομένων διαπιστώθηκε εμπλοκή των δύο ημεδαπών, οι οποίοι σήμερα πρώτες πρωινές ώρες προσήχθησαν Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενοι κατά την προανακριτική διαδικασία περιέγραψαν με λεπτομέρειες την πράξη τους, υποδεικνύοντας τον τόπο της ανθρωποκτονίας, καθώς και το σημείο όπου είχαν μεταφέρει – αποκρύψει τη σορό του 46χρονου.

Αναλυτικότερα, την 28 Αυγούστου 2022 το βράδυ ο 46χρονος μετέβη σε συνάντηση με τους δράστες οι οποίοι, ένεκα μεταξύ τους οικονομικών διαφορών, διαπληκτίστηκαν και τον έπληξαν θανάσιμα. Στη συνέχεια προκειμένου να καλύψουν την πράξη τους, μετέφεραν το όχημα του 46χρονου σε αγροτική περιοχή και τη σορό του σε δεύτερο σημείο όπου την απέκρυψαν πρόχειρα. Η σορός βρέθηκε, περισυνελέγη και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση».