Μεντβέντεφ: «Το πυρηνικό μας οπλοστάσιο είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Ρωσίας»

Ο Μεντβέντεφ εκτίμησε για ακόμα μία φορά ότι τα πυρηνικά αποτελούν τη δύναμη που εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας.

Μεντβέντεφ: «Το πυρηνικό μας οπλοστάσιο είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Ρωσίας»

Το πυρηνικό οπλοστάσιο είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Ρωσίας, έγραψε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Σχολιάζοντας αυτό που χαρακτήρισε ως κολοσσιαίο σοβιετικό πυρηνικό οπλοστάσιο που έμεινε στη Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είπε: «Το σύνολο του στρατηγικού πυρηνικού οπλοστασίου έμεινε τότε σε αυτή τη χώρα. Και το διατηρούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και αυτό είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της ισχύος της Ρωσίας«.

Σκάκι με τον θάνατο

Την ίδια στιγμή έκανε αναφορά στις κινήσεις Δύσης λέγοντας ότι προσπαθούν να επωφεληθούν από τη σύγκρουση για να ωθήσουν τη Ρωσία σε «ένα νέο γύρο αποσύνθεσης».

«Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και πρόσθεσε:

«Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991. Και ως αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο».

Προχωρώντας σε προειδοποίηση προς τις χώρες της Δύσης, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόσθεσε: «Αυτές οι προσπάθειες είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες» επειδή «αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο».

Πηγή: in.gr