Ιωάννινα: Έγινε ευθανασία στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας

Πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος έφερε το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων και ως εκ τούτου υποβλήθηκε σε ευθανασία, σύμφωνα με Ιππίατρο που το εξέτασε.

Ιωάννινα: Έγινε ευθανασία στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας

Αν και αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τον Ιππίατρο που έσπευσε στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας για να το εξετάσει, κρίθηκε εν τέλει πως το ζώο δεν μπορεί να μεταφερθεί καθώς σε πιθανή μετακίνηση του θα επέλθει βασανιστικός θάνατος.

Το βράδυ της Τρίτης (30/8) ολοκληρώθηκε η διαδικασία ευθανασίας του.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα) μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Δήμου, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ισχυρίζεται ότι το γαϊδούρι είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση λύκου, με τον κτηνοτρόφο να το ανεβάζει στην καρότσα για να το μεταφέρει ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον 70χρονο, για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.