Πέθανε η ηθοποιός Βάσω Μεριδιώτου

Η οικογένεια του ελληνικού θεάτρου αποχαιρετά ένα ακόμη μέλος της. Ο λόγος για την ηθοποιό Βάσω Μεριδιώτου που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Πέθανε η ηθοποιός Βάσω Μεριδιώτου

Η Βάσω Μεριδιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση το 1954 και μέχρι το 1960 πήρε μέρος σε 14 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Παράλληλα είχε συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου παίζοντας στο πλευρό γνωστών πρωταγωνιστών. Ανάμεσά τους και οι «Διπλοπενιές» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία υπήρξαν συμμαθήτριες, και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. «Ο Θόδωρος και το Δίκανο», «Κάλλιο Πέντε και στο Χέρι», και «Ο Ουρανοκατέβατος» με τον Μίμη Φωτόπουλο, «Ο λαγοπόδαρος» με τον Νίκο Σταυρίδη «Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης» με τον Θανάση Βέγγο κ.α..


Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπίμπίλας αποχαιρέτησε την Βάσω Μεριδιώτου με την παρακάτω δήλωση που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Με πολλή θλίψη έμαθα πως σήμερα νωρίς το πρωί έφυγε από κοντά μας ή Βασούλα Μεριδιώτου, στα 88 της, μια εύθραυστη πανέμορφη ταλαντούχα ηθοποιός που άφησε το στίγμα της στο Θέατρο κυρίως πλάι στον Μίμη Φωτόπουλο και στον ελληνικό κινηματογράφο με πολλές ταινίες! Αριστούχος του Εθνικού, η προτελευταία εν ζωή συμμαθήτρια της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη με την οποία ήταν πολύ φίλες από την Δραματική Σχολή.. Η υπέροχη αυτή ευγενική κυρία, που την τιμήσαμε στο ημερολόγιο του 19 του ΤΑΣΕΗ ,μου είχε χαρίσει το φωτογραφικό της αρχείο απ’ όπου και οι συγκεκριμένες φώτο που φυλάσσονται για να δοθούν με όλα τα αρχεία που συγκεντρώνουμε για το νέο Θεατρικό Μουσείο. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ αγαπημένη μας Βασούλα..»